پایان نامه

شرکت ادیت اکسپرتس ارائه دهنده تمامی خدمات مربوط به پایان نامه,پایان نامه کارشناسی ارشد,پایان نامه دکترا و .. در سراسر ایران

پایان نامه

شرکت ادیت اکسپرتس ارائه دهنده تمامی خدمات مربوط به پایان نامه,پایان نامه کارشناسی ارشد,پایان نامه دکترا و .. در سراسر ایران

انواع فرضیه و ویژگی های یک فرضیه خوب

فرضیات تحقیق را می توان به سه دسته رده بندی کرد:

 

انواع فرضیه و ویژگی های یک فرضیه خوب


1-    فرضیات توصیفی


فرضیات توصیفی در پایان نامه کارشناسی ارشد بیانگر ویژگی ها و صفات اشیاء و اشخاص، پدیده ها و موقعیت هایی هستند که آن صفات و پدیده ها را توضیح می دهند. در فرضیات توصیفی معمولا از عبارات: چیست؟ چگونه؟ و چه می باشد؟ استفاده می شود و اگر از این عبارات نیز استفاده نشود به شکل ضمنی این عبارات از آن استنباط می شود.

  

ادامه مطلب ...

مقاله نویسی را از کجا شروع کنیم؟

  اگر دانشجو هستید یا قصد ادمه تحصیل در مقاطع بالاتر دارید قطعا خیلی خوب می دانید که تسلط در مقاله نویسی از جمله مهارت هایی است که برای تحصیلات تکمیلی به آن نیاز دارید. در این مطلب با استفاده از تجربیات شخصی و اساتیدم می خواهم برای شروع مقاله نویسی شما را راهنمایی کنم.

 

مقاله نویسی را از کجا شروع کنیم

 

ادامه مطلب ...

نکاتی کاربردی در انتخاب عنوان مقاله

یکی از دشوارترین مراحل نگارش انواع مقالات علمی و پژوهشی، انتخاب یک عنوان مناسب است.
در این مقاله، هدف،آموزش نوشتن یک عنوان نیست بلکه قصد داریم با ذکر نکاتی کاربردی، مقاله نویسان و نویسندگان تازه کار در انتخاب یک عنوان مناسب بهتر عمل کنند. البته در کتاب های آموزش روش تحقیق به تفصیل درباره ی انتخاب عنوان پژوهش و مقاله توضیح داده شده که شما عزیزان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این کتاب ها مراجعه کنید.

 

نکاتی کاربردی در انتخاب عنوان مقاله

 

ادامه مطلب ...

استفاده از «و دیگران» [et al.] برای استناد در متن مقالات پژوهشی

استناد به نام نویسندگان منابع

 
به ندرت ممکن است یک محقق به تنهایی مقاله نویسی کند؛ بیشتر انواع مقالات پژوهشی دارای دو یا چند نویسنده بوده و میانگین تعداد نویسندگان یک مقاله در حال افزایش است زیرا علم به طور فزاینده تبدیل به کاری مشترک می‌شود.

 

استفاده از et al برای استناد در متن مقالات پژوهشی

  

ادامه مطلب ...

انتخاب موضوع رساله

چگونه برای یک رساله موضوع انتخاب کنیم؟


زمانی که با لیسانس در رشته زبان انگلیسی فارغ التحصیل شدم، به عنوان یکی از ملزومات موجود برای دریافت درجه کارشناسی می‌بایست یکرساله می‌نوشتیم؛ رساله‌ای شصت و هشت صفحه‌ای که برای گرفتن مدرک اجباری بود. و می‌بایست خیلی سریع انتخاب می کردیم در چه موردی می‌خواهیم مطلب بنویسم و تازه باید خودم هم می‌فهمیدم چجوری قرار است این مقاله بلند بالا و طولانی را بنویسم. مقاله‌ای که خیلی شبیه به رساله پایانی بود.

 

انتخاب موضوع رساله

 


 
همینطور هم یک نمایشنامه به عنوان پایان نامه دوره فوق دیپلم نوشته بودم بنابراین یک چیز‌هایی در مورد انتخاب موضوع می‌دانستم. اولین کاری که قرار است انجام دهید این است که کاری را انجام ندهید: موضوعی انتخاب نکنید که آنقدر خاص و جزئی باشد که مثل انبرک یقه تان را بگیرد. چیزی پیدا کنید که آنقدری گسترده باتشد که بعد‌ها اگر لازم شد، بتوانید تغییراتی در آن اعمال کنید.
با موضوع رساله‌تان ازدواج نکنید؛ چون همین‌طور که درباره آن موضوع تحقیق و مطالعه می‌کنید و متوجه می شوید که چه کاری برای انجام تحقیق لازم است، احتمالاً مجبور به تغییردادن عنوان آن خواهید شد. به عنوان مثال، موضوع پایان‌نامه من درباره نقش منفی در آثار شکسپیر بود، و نمایش‌نامه‌های شکسپیر الی ماشاالله نقش منفی دارد؛ و همین‌طور که داشتم تحقیق را می‌نوشتم، آنقدر حشو و زواید آن را هرس کردم که بالاخره فهمیدم باید در مورد کدام نقش منفی آثار وی مطلب بنویسم.
حتی در یک رساله شصت و هشت صفحه‌ای، باید دقیقاً معلوم کنید در مورد کدام موضوع خاص و ریز می‌خواهید کار کنید. بنابراین موضوعی گسترده انتخاب کنید، اما زیادی گسترده نباشد، و چیزی باشد که علاقه کافی داشته باشید مدت زیادی روی آن کار کنید، مدتی که شاید حداقل یک سال طول بکشد، شاید هم بیشتر، و این بسته به زمانی است که موضوع رساله‌تان را انتخاب می‌کنید. همچنین در تحقیقاتی که با آن روبرو می شوید دقت کنید. اگر می‌بینید تحقیقی مشابه به رساله‌تان وجود دارد، یا اصلاً چیزی نزدیک به موضوع رساله شما بارها و بارها نوشته شده، سعی کنید موضوع را کمی تنظیم و تغییر دهید و قدری آن را خاص‌تر کنید. سعی کنید تحقیق کاملاً متعلق به شما باشد. سعی کنید این احساس به‌تان دست بدهد که گویی دارید چیز تازه ای می‌نویسید. سعی کنید با انتخاب موضوع رساله‌تان چیز تازه‌ای کشف کنید.
و البته، همانطور که قبلا گفتم، چیزی انتخاب کنید که مورد علاقه‌تان باشد، چرا که قرار است مدت زمان طولانی با این موضوع سر و کار داشته باشید. آستانه تحمل‌تان را هم بالا ببرید.

 منبع: انتخاب موضوع رساله